Toggle

Vanquish S

The Ultimate Super GT

Kenmerken

The Ultimate Super GT

In deze, tweede generatie Vanquish, is er bij de ontwikkeling naar de S specificatie veel aandacht uitgegaan naar de motor, het chassis en de aerodynamica om nog intensere spanning en nog sprankelendere prestaties te creëren. Centraal daarin staat de atmosferische 6.0 liter V12-motor, die nu 600 PK produceert in vergelijking tot de 576 PK uit zijn voorganger. Dit levert in de praktijk een subliem gasrespons dankzij een herzien luchtinlaatsysteem. Deze inlaat spruitstukken zorgen voor een grotere hoeveelheid lucht die de motor instroomt bij een hoger toerental waardoor een gestage vermogensafgifte en een sterker gevoel geeft helemaal naar de ‘redline’. Voortbouwend op deze verhoogde intensiteit, is de kalibratie van de 8-traps transmissie, de Touchtronic III, herzien om sneller te schakelen en een grotere verfijning te leveren bij lage snelheden. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de Vanquish S van 0 – 100 km/h in slechts 3,5 seconde bereikt en een topsnelheid heeft van 323 km/h.

Exterieur

Visueel kan de Vanquish S makkelijk worden onderscheiden door een nieuw aerodynamische pakket. De splitter en diffuser zijn volledig herzien en opgetrokken uit carbonfiber, waarbij deze zorgen voor nog meer downforce. In combinatie met de 4, visueel opvallende, uitlaten van de Vanquish S zorgt dit voor een nog agressievere uitstraling; geheel passend voor Aston Martin’s meest sportieve GT-productiemodel ooit.

Deze auto kan verder worden uitgebreid met een reeks nieuwe opties. Deze omvatten koolstofvezel motorkap lucht inlaten, nieuwe 5-spaaks gesmede en diamant gedraaide wielen en een keuze uit een aantal opvallende graphic-packs.

Interieur 

Binnenin kan de Vanquish S verder worden gepersonaliseerd met een keuze uit het nieuwe gewatteerde 'Filograph'  lederen  interieur en maakt het gebruik van nieuwe materialen en afwerkingen zoals het dashboard in ‘Satin Chopped Carbon Fibre’ (te zien bij de interieur foto’s onderaan).

Volante

In navolging van de coupé is ook de Vanquish S als Volante variant te verkrijgen. Afbeeldingen daarvan ziet u hieronder. De 0 - 100 km/h wordt behaald in slechts 3,6 seconde wat maar 0,1 seconde langzamer is dan de coupé. 

Foto’s exterieur

Foto’s interieur

Foto’s interieur