Toggle

Vanquish Zagato

English and Italian design combined. 

The best of both worlds.

Kenmerken

Vanquish Zagato

Aston Martin en Italiaans design-huis Zagato hebben de handen weer ineen geslagen om tot een prachtig ontwerp te komen: De Vanquish Zagato.

De Vanquish Zagato werd voor het eerst gepresenteerd of het prestigieuze “Concorso d’Eleganza Villa d’Este”, wat ieder jaar gehouden wordt aan het Italiaanse Como meer. De samenwerking tussen Zagato en Aston Martin reikt terug tot aan 1960 toen het uitkwam met de iconische DB4 GT Zagato. De auto is ontworpen door een nauwe samenwerking tussen de design teams van beide merken, geleid door Marek Reichman bij Aston Martin en Andrea Zagato bij Zagato.

De carrosserie is geheel vervaardigd uit carbon en de volledig geïntegreerde buitenspiegels zijn te herleiden naar de Aston Martin One-77. Onder de motorkap ligt een 6 liter V12 die 600 paardenkrachten sterk is. De ronde LED achterlichten zijn weer een verwijzing naar een andere supercar van Aston Martin, de Vulcan. Het interieur is van binnen afgewerkt met de kenmerkende “Z” van Zagato. U kunt hem namelijk terugvinden in de stiksels van de stoelen, gedrukt in de hoofdsteun en op andere plaatsen zoals de deurpanelen en het dashboard. 

Vanquish Zagato Volante 

In navolging van de Vanquish Zagato heeft Aston Martin op het Concours d’Elegance in Pebble Beach de Vanquish Zagato Volante gepresenteerd. Na een overweldigende belangstelling voor de eerder gepresenteerde coupé versie gaat Aston Martin dit jaar dus nogmaals de samenwerking aan met het Italiaanse desginhuis.   

Deze extreem exclusieve Volante zal, net zoals de coupé, geproduceerd worden met een oplagelimiet van 99 stuks. De uiterlijke veranderingen, anders dan de cabriokap gehaald uit de Vanquish Volante, zijn nihil. De Vanquish Zagato Volante zal worden aangedreven door dezelfde, verbeterde versie, van de iconische V12 die in de coupé ligt. Verwacht wordt dat de acceleratie van 0 tot 100 km bereikt wordt binnen 3,8 seconden.

Foto’s exterieur