Toggle

Dit weekend: Goodwood Revival 2016

Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september gaat de Goodwood Revival weer van start. Het driedaagse evenement op het Landgoed van Lord March staat geheel in het teken van de tijd dat het circuit wat er ook ligt nog actief werd gebruikt door de autosport. De glorie dagen van dit circuit lagen tussen 1948 en 1966; daarom mogen er ook alleen maar auto’s meedoen uit deze periode en moet men verplicht in de kledingstijl van de jaren ’40, ’50 of 60’ verkleed komen. Doet u dit niet dan wordt u de toegang geweigerd aan de deur.

En wie dan verwacht dat het er rustig aan zal gaan  op het circuit in verband met alle kostbare klassiekers heeft het goed mis. Immense strijd wordt er geleverd binnen de verschillende race-klassen wat ieder jaar weer resulteert in fantastisch amusement met jammer genoeg hier en daar een grote schade.

Op het landgoed waar ook Rolls-Royce haar fabrieken heeft staan, staat dus aankomend weekend alles in het teken van ‘The Good Old Days’. Om aan te geven hoe zeer deze strenge regels dan ook nageleefd worden kreeg Lord March de vraag of 6 Lightweight Jaguar E-Types die in 2014 volledig met de hand werden gebouwd, met origineel 1964 chassisnummer, en met een prijskaartje van meer dan een miljoen pond, mee mochten racen. Zijn antwoord: “No, because we don’t have replica’s racing Goodwood.”

Wilt u meer te weten komen over dit prachtige evenement klik dan hier: Goodwood Revival