Toggle

Black Badge

Enter a world where the night is just the beginning

Kenmerken

“Black Badge is an attitude to life, an aspect of the Rolls-Royce brand that appeals to those people who are elusive and defiant, the risk takers and disruptors who break the rules and laugh in the face of convention. They are driven by a restless spirit. They play hard and they change the world. Technically and aesthetically Black Badge is the alter ego of Rolls-Royce, darker, more assertive, more confident and powerful, and more demanding. With Black Badge we have created the most commanding presence on the super-luxury landscape. It is a truly transformative moment for our great brand.”

Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer Rolls-Royce Motor Cars

Ghost Black Badge

De Ghost is compromisloos, de Ghost Black Badge tilt dit statement naar een nieuw niveau.
Het duistere uiterlijk van de Ghost Black Badge gaat gepaard met verbeterde prestaties en een innovatief interieur.

Een Rolls-Royce Ghost Black Badge is net als andere Rolls-Royce modellen, perfect. Om deze perfectie te bereiken werken zestig verschillende paren handen, 400 uur lang aan uw nieuwe Ghost Black Badge. De unieke kenmerken van een Ghost Black Badge zijn onder andere een in donker hoogglans chroom gegoten Spirit of Ecstasy die bovenaan de tijdloze doch eigentijdse grille prijkt. Om deze details te accentueren is de Ghost Black Badge voorzien van 21” volledig unieke velgen, opgebouwd uit een composiet van carbon fiber, aluminium en titanium. Gespoten in het zwart, met de design invloeden van Italiaanse sportwagens uit de jaren ’60, benadrukken zij de elegantie en tegelijkertijd de immense potentie van een Ghost Black Badge.

Onder de, in een unieke diepzwarte lak gespoten, lange motorkap ligt een aangepaste versie van de 6.6 liter twin-turbo V12. Deze levert nu 603 pk en 840 Nm koppel. Tevens is de besturing aangepast om nog dynamischer gevoel te creëren. Daardoor, ongeacht de snelheid, blijft de Ghost Black Badge altijd het kenmerkende Rolls-Royce comfort leveren. Het interieur kenmerkt zich door de ruimtevaart-waardige aluminium en carbon fiber combinatie die u terugvindt in het fineer. Dit materiaal, wat alleen elders op stealth-vliegtuigen wordt gevonden, herinnert u aan het uitmuntende vakmanschap en de Britse klasse van uw Black Badge.

Wraith Black Badge

De meest krachtige Rolls-Royce ooit, nóg indrukwekkender. De Wraith is al de meest krachtige Rolls-Royce ooit geproduceerd. De Black Badge vult dit aan met ongekende rijeigenschappen waardoor elke rit een avontuur wordt.

De 632 pk sterke Rolls-Royce Wraith Black Badge is geüpgraded met een meer dynamische besturing en aangepaste transmissie. Hierdoor houdt de Wraith zijn toeren langer vast en reageert nog directer op het gaspedaal. Tevens is het koppel van de imposante V12 verhoogd naar 870 Nm, garantie voor een opzienbarende acceleratie wanneer dat nodig is. Het exterieur van de Rolls-Royce Wraith Black Badge is aangevuld met uniek ontwikkelde Black Badge velgen gemaakt van een composiet van lichtgewicht carbon en sterk titanium. Afgewerkt in hoogglans zwart zijn de velgen een passende extensie van de, nieuw ontwikkelde, unieke, diepzwarte lak die de carrosserie siert.

Om het duistere thema te completeren zijn details zoals de Spirit of Ecstasy, kofferklep afwerking en de herkenbare grille van Rolls-Royce uitgevoerd in donker hoogglans chroom. Het thema is in het interieur doorgevoerd, het veneer is vervaardigd uit een ruimtevaart waardige samengeweven combinatie van aluminium en carbon fiber draden. Wraith Black Badge is zeker niet zijn afkomst vergeten, indrukwekkende prestaties en een opzienbarend voorkomen worden nog altijd geaccompagneerd door verfijnd comfort. Een zijdezacht rijcomfort en ongekende afwerking zijn het resultaat van meer dan 400 uur vakmanschap. 

Dawn Black Badge

In de schemering van de zonsopkomst staan onmiskenbare lijnen, unieke stiltes en adembenemende belevenissen centraal. Hier heeft de Rolls-Royce Dawn haar naam aan te danken. Het vloeiende design zorgt iedere keer voor een nieuwe unieke belevenis. De souplesse die de Rolls-Royce Dawn daarbij met zich mee brengt is van exceptioneel hoog niveau. 

Er kan veel gebeuren in 22 seconden. Binnen deze tijd laat een verleden zich achter en staat er een nieuw avontuur aan de horizon. Bij het openen van het dak van de Rolls-Royce Dawn is niets minder waar. Voel de wind, het warme leer en de geur van zout, gras en frisse lucht. De eindeloze horizon is alles wat de Dawn nodig heeft. Het avontuur is ervoor om onvergetelijke momenten te delen tussen vrienden en uzelf. Als volwaardige vierzitter is de Rolls-Royce Dawn ontworpen om gedeeld te worden. 

Perfectie, verfijning en vrijheid is het recept voor ultieme belevenis. Waar staat u over 22 seconden?

Cullinan Black Badge

Na de Wraith, Ghost en Dawn, maakt nu de Cullinan zijn debuut in de meest dynamische modelfamilie van Rolls-Royce. De Black Badge Cullinan is de meest duistere en moderne expressie van Black Badge tot nu toe. Hij is dan ook gekroond tot ‘Koning van de Nacht’.

Een druk op de ‘Low’ toets op de keuzehendel van de versnellingsbak biedt de bestuurder toegang tot alle beschikbare technologie van Black Badge Cullinan. Dit wordt geaccentueerd door het subtiel versterkte motorgeluid van de 6.75-liter twinturbo V12. Het volledig nieuwe uitlaatsysteem produceert een diepe en gezaghebbende basso profundo klank. Inwendige motorische aanpassingen werden onnodig geacht. Een vermogenstoename van 29 pk brengt het totale motorvermogen naar 600 pk. Voor de sensatie van oneindige naadloze versnelling zorgt 50 Nm extra draaimoment, waarmee het totale motorkoppel 900 Nm bedraagt. 

De gesmede 22-inch wielen zijn exclusief voorbehouden aan Black Badge Cullinan. De hoogglans zwarte lak en de gepolijste oppervlakken creëren het perfecte contrast voor de hoogglans rode remklauwen, die voor het eerst in de historie van het merk worden toegepast.
 

Foto’s exterieur

Foto’s exterieur

Foto’s interieur

Foto’s interieur