Toggle

Black Badge

Enter a world where the night is just the beginning

Kenmerken

“Black Badge is an attitude to life, an aspect of the Rolls-Royce brand that appeals to those people who are elusive and defiant, the risk takers and disruptors who break the rules and laugh in the face of convention. They are driven by a restless spirit. They play hard and they change the world. Technically and aesthetically Black Badge is the alter ego of Rolls-Royce, darker, more assertive, more confident and powerful, and more demanding. With Black Badge we have created the most commanding presence on the super-luxury landscape. It is a truly transformative moment for our great brand.”

Torsten Müller-Ötvös, Chief Executive Officer Rolls-Royce Motor Cars

Black Badge New Ghost

Het nieuwe Black Badge-model is gebaseerd op de tweede generatie Rolls-Royce Ghost, die iets meer dan een jaar geleden debuteerde. Zoals gebruikelijk gaat de naam Black Badge, naast het vernieuwende, duistere uiterlijk, ook gepaard met een upgrade van de motor. De 6,75-liter V12 produceert 29 pk extra waardoor het totaal uitkomt op 600 pk. Het koppel groeit met 50 Nm naar 900 Nm. De afstelling van de transmissie en de manier waarop de auto reageert op het gaspedaal is ook aangepast voor de Rolls-Royce Ghost Black Badge.

De 21-inch velgen horen ook bij de Rolls-Royce Ghost Black Badge. De buitenste rand van de velg is van koolstofvezel terwijl het hart van aluminium is. Ook de luchtroosters zijn donkerder uitgevoerd dan bij de normale Ghost.

Het interieur is voorzien van exact dezelfde minimalistische behandeling als het exterieur. Het dynamische karakter van het Black Badge-model wordt weerspiegeld door het de mix van koolstof- en metaalvezels. 

Black Badge Wraith

De meest krachtige Rolls-Royce ooit, nóg indrukwekkender. De Wraith is al de meest krachtige Rolls-Royce ooit geproduceerd. De Black Badge vult dit aan met ongekende rijeigenschappen waardoor elke rit een avontuur wordt.

De 632 pk sterke Rolls-Royce Wraith Black Badge is geüpgraded met een meer dynamische besturing en aangepaste transmissie. Hierdoor houdt de Wraith zijn toeren langer vast en reageert nog directer op het gaspedaal. Tevens is het koppel van de imposante V12 verhoogd naar 870 Nm, garantie voor een opzienbarende acceleratie wanneer dat nodig is. Het exterieur van de Rolls-Royce Wraith Black Badge is aangevuld met uniek ontwikkelde Black Badge velgen gemaakt van een composiet van lichtgewicht carbon en sterk titanium. Afgewerkt in hoogglans zwart zijn de velgen een passende extensie van de, nieuw ontwikkelde, unieke, diepzwarte lak die de carrosserie siert.

Om het duistere thema te completeren zijn details zoals de Spirit of Ecstasy, kofferklep afwerking en de herkenbare grille van Rolls-Royce uitgevoerd in donker hoogglans chroom. Het thema is in het interieur doorgevoerd, het veneer is vervaardigd uit een ruimtevaart waardige samengeweven combinatie van aluminium en carbon fiber draden. Wraith Black Badge is zeker niet zijn afkomst vergeten, indrukwekkende prestaties en een opzienbarend voorkomen worden nog altijd geaccompagneerd door verfijnd comfort. Een zijdezacht rijcomfort en ongekende afwerking zijn het resultaat van meer dan 400 uur vakmanschap. 

Black Badge Dawn

In de schemering van de zonsopkomst staan onmiskenbare lijnen, unieke stiltes en adembenemende belevenissen centraal. Hier heeft de Rolls-Royce Dawn haar naam aan te danken. Het vloeiende design zorgt iedere keer voor een nieuwe unieke belevenis. De souplesse die de Rolls-Royce Dawn daarbij met zich mee brengt is van exceptioneel hoog niveau. 

Er kan veel gebeuren in 22 seconden. Binnen deze tijd laat een verleden zich achter en staat er een nieuw avontuur aan de horizon. Bij het openen van het dak van de Rolls-Royce Dawn is niets minder waar. Voel de wind, het warme leer en de geur van zout, gras en frisse lucht. De eindeloze horizon is alles wat de Dawn nodig heeft. Het avontuur is ervoor om onvergetelijke momenten te delen tussen vrienden en uzelf. Als volwaardige vierzitter is de Rolls-Royce Dawn ontworpen om gedeeld te worden. 

Perfectie, verfijning en vrijheid is het recept voor ultieme belevenis. Waar staat u over 22 seconden?

Black Badge Cullinan

De Black Badge Cullinan is de meest duistere en moderne expressie van Black Badge tot nu toe. Hij is dan ook gekroond tot ‘Koning van de Nacht’.

Een druk op de ‘Low’ toets op de keuzehendel van de versnellingsbak biedt de bestuurder toegang tot alle beschikbare technologie van Black Badge Cullinan. Dit wordt geaccentueerd door het subtiel versterkte motorgeluid van de 6.75-liter twinturbo V12. Het volledig nieuwe uitlaatsysteem produceert een diepe en gezaghebbende basso profundo klank. Inwendige motorische aanpassingen werden onnodig geacht. Een vermogenstoename van 29 pk brengt het totale motorvermogen naar 600 pk. Voor de sensatie van oneindige naadloze versnelling zorgt 50 Nm extra draaimoment, waarmee het totale motorkoppel 900 Nm bedraagt. 

De gesmede 22-inch wielen zijn exclusief voorbehouden aan Black Badge Cullinan. De hoogglans zwarte lak en de gepolijste oppervlakken creëren het perfecte contrast voor de hoogglans rode remklauwen, die voor het eerst in de historie van het merk worden toegepast.
 

Foto’s exterieur

Foto’s exterieur

Foto’s interieur

Foto’s interieur