Toggle

Nieuws­over­zicht

Nieuwe foto's Aston Martin Valkyrie

Steeds meer details worden bekend over de waanzinnige samenwerking tussen Aston Martin en Red Bull Racing. De hypercar, met voorheen als codenaam de AM-RB 001, gaat nu door het leven als de Aston Martin Valkyrie. Waar reeds al de beoogde specificaties gepresenteerd waren is het nu de beurt aan de in- en exterieur foto’s. Mocht u de lijst abnormale specificaties gemist hebben volgt nu eerst kort een resume. De Valkyrie moet een beoogd gewicht hebben van 1030 kilogram wat aangedreven gaat worden door een hybride systeem in combinatie met een 1146 pk sterke 6,5 liter Cosworth-V12. Daarbij komt de verhouding tussen pk’s en gewicht neer op 1,11 pk tot 1 kilo. Om tot dit extreem lage totaalgewicht te komen zijn er bijzondere maatregelen getroffen. Zo is de ‘’Aston Martin Wings Badge” voorop de motorkap laser gesneden uit een stuk aluminium van 70 micron dik. In perspectief: 70 micron is hetzelfde als zeventigduizendste millimeter wat weer 30% dunner is dan een mensenhaar. Verder is de gehele monocoque opgetrokken uit koolstofvezel waarbij de passagier bijna letterlijk hierop plaats zal nemen. Dit is goed terug te zien op de foto’s van het interieur. De productie van de in totaal 150 Valkyrie’s zal hoogstwaarschijnlijk volgend jaar van start gaan. Tot die tijd moeten we het doen met onderstaande afbeeldingen, al laten die zich makkelijk tot de verbeelding spreken!      

AMR – TAKING ASTON MARTIN TO NEW EXTREMES

Nu de Autosalon van Genève in volle gang is komt ook Aston Martin met heuglijk nieuws op de proppen. Zij presenteert namelijk een geheel nieuw label binnen het Aston Martin merk genaamd AMR. Deze afkorting staat voor Aston Martin Racing wat in de praktijk resulteert in een sportiever uiterlijk, nog beter weggedrag, maar bovenal verbeterde prestaties voor alle productieauto’s.

Op de Autosalon toont Aston Martin alvast 2 auto’s die met het AMR sausje zijn overgoten. Dit zijn de Vantage AMR Pro en de Rapide AMR. De bedoeling is dat uiteindelijk van iedere productieauto van Aston Martin een AMR variant op de markt komt. Aston Martin komt met dit label om de rijke historie die zij heeft met de racerij ook terug te laten komen in de ‘normale’ auto’s.

De Vantage AMR Pro is hiervan dan ook meteen het meest bijzondere resultaat. De toevoeging Pro wil namelijk zeggen dat het hier gaat om Track-Only variant van de V8 Vantage die in een oplage van maar 7 stuks wordt geproduceerd. Onder de motorkap ligt de 507PK sterke V8 die we kennen uit de Vantage GT4 en daarmee is het de krachtigste V8 Vantage ooit. De auto wordt geleverd met centre-lock velgen, Michelin racebanden en een instelbare wielophangingen. Esthetisch gezien valt natuurlijk meteen de grote spoiler op, maar ook de diffuser en de grote grille zijn echte eyecatchers.

De Rapide AMR kent niet de toevoeging Pro en is daarmee dus wel straat-legaal. De atmosferische 6.0 liter V12 kennen we al uit de GT12 en ook uit de nieuwe Vanquish S. De 600PK die deze levert zorgt ervoor dat er een duizelingwekkende topsnelheid behaald kan worden van maar liefst 337 km/h. Op de Rapide AMR is ook de racestreep die van Aston Martin badge op de voorkant, helemaal doorloopt tot aan die op de achterkant, prominent zichtbaar. De uitgebreide spoilerkit, compleet met splitters en diffusers, zorgt ervoor dat de aerodynamica op en top is. In het interieur is er veel gebruik gemaakt van koolstofvezel wat zorgt voor een gewichtsreductie. De stoelen zijn hiervan het beste voorbeeld. Verder wordt alles mooi afgewerkt met alcantara. Van deze Rapide AMR worden 210 exemplaren geproduceerd. Wilt u op de hoogte gehouden worden omtrent één of beide van deze auto’s, neemt u dan contact op met Stefan van Oosterhout via +31 (0)40 - 290 11 10 of s.vanoosterhout@citomotors.nl.

VERKOCHT! De Aston Martin van Max Verstappen!!

Vanochtend konden wij u melden dat de Aston Martin V12 Vantage S van Max Verstappen in de verkoop stond. Met trots kunnen wij u melden dat deze reeds verkocht is. Onderstaand nogmaals het orginele nieuwsbericht van CITO MOTORS. 

U leest het goed, de Aston Martin V12 Vantage S van Max Verstappen staat nu te koop bij CITO MOTORS! Onze Nederlandse trots in de Formule 1 heeft er maar slechts 4128 kilometer in gereden. De Aston Martin is gespoten in de prachtige keur Meteorite Silver en heeft onder motorkap een 572 PK sterke V12.

En dat de Aston Martin van de Grand Prix winnaar van Spanje in de verkoop staat is niet onopgemerkt gebleven… RTL Nieuws bericht over “Te koop voor de liefhebber: de Aston Martin van Max Verstappen” en zo ook Omroep Brabant en De Telegraaf.

Bij de aankoop van deze Aston Martin koopt u niet alleen de auto; laat u verassen door de extra’s die bij deze deal horen! Bent u geïnteresseerd dan kunt u zich wenden tot Bart Coppens via +31 (0)40 290 11 10.

Dit weekend: Goodwood Revival 2016

Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september gaat de Goodwood Revival weer van start. Het driedaagse evenement op het Landgoed van Lord March staat geheel in het teken van de tijd dat het circuit wat er ook ligt nog actief werd gebruikt door de autosport. De glorie dagen van dit circuit lagen tussen 1948 en 1966; daarom mogen er ook alleen maar auto’s meedoen uit deze periode en moet men verplicht in de kledingstijl van de jaren ’40, ’50 of 60’ verkleed komen. Doet u dit niet dan wordt u de toegang geweigerd aan de deur.

En wie dan verwacht dat het er rustig aan zal gaan  op het circuit in verband met alle kostbare klassiekers heeft het goed mis. Immense strijd wordt er geleverd binnen de verschillende race-klassen wat ieder jaar weer resulteert in fantastisch amusement met jammer genoeg hier en daar een grote schade.

Op het landgoed waar ook Rolls-Royce haar fabrieken heeft staan, staat dus aankomend weekend alles in het teken van ‘The Good Old Days’. Om aan te geven hoe zeer deze strenge regels dan ook nageleefd worden kreeg Lord March de vraag of 6 Lightweight Jaguar E-Types die in 2014 volledig met de hand werden gebouwd, met origineel 1964 chassisnummer, en met een prijskaartje van meer dan een miljoen pond, mee mochten racen. Zijn antwoord: “No, because we don’t have replica’s racing Goodwood.”

Wilt u meer te weten komen over dit prachtige evenement klik dan hier:

Aston Martin DB11 beleeft haar landelijke première bij CITO MOTORS

Het gebeurt niet vaak dat het exclusieve Britse sportwagenmerk Aston Martin een geheel nieuw model presenteert. Daarom was er bijzonder veel belangstelling voor de nieuwe DB11, die zijn Nederlandse debuut beleefde in de showroom van CITO MOTORS in Eindhoven: Extra bijzonder: de DB11 was niet alleen te zien, maar geïnteresseerden konden direct een proefrit plannen in nieuwste Aston Martin voor de aankomende dagen.

De Aston Martin DB11 volgt na twaalf jaar de DB9 op, die op zijn beurt weer de in 1993 gelanceerde DB7 opvolgde. Daarvoor waren het de iconische V8-modellen die tussen 1972 en 1994 als topmodellen van Aston Martin leverbaar waren. Namen als Vantage en Virage verschenen als eerste voor de speciale uitvoeringen van de V8 en zijn vandaag de dag terug te vinden op zelfstandige modellen in het programma van het merk.

Primeur
Zijn internationale debuut beleefde de Aston Martin DB11 op de autotentoonstelling van Genève dit voorjaar. Daar was de belangstelling al groot en toen gisteren de auto voor het eerst in Nederland te zien was bij CITO MOTORS in Eindhoven, bleek een grote groep liefhebbers de DB11 in levenden lijve te willen bewonderen. De aandacht voor de Nederlandse primeur in Eindhoven was enorm.

Marissa van Laarhoven, directeur van CITO MOTORS: “Iedereen was het er gisteravond over eens dat Aston Martin opnieuw een beeldschone auto heeft gebouwd, een model dat alles in zich heeft om uit te groeien tot een legende. Hij is mooi, hij is technisch helemaal van deze tijd, iedereen begreep gisteren bij de Nederlandse onthulling waarom liefhebbers lang op dit moment hebben gewacht. Dankzij de DB11 speelt Aston Martin weer mee in de klasse van stijlvolle en indrukwekkende coupés. Wij zijn dan ook blij dat we de Nederlandse première van de DB11 hebben kunnen verzorgen.”
 

 


Aluminium
De nieuwe Aston Martin DB11 is vanaf oktober voor iedereen te zien in de showroom van CITO MOTORS in Eindhoven. Onder de kap ligt een 5,2 liter V12-motor met twee turbo's, een vermogen van 608 pk en 700 Nm trekkracht. Doordat er veel aluminium verwerkt is, weegt de auto slechts 1.770 kilo en dat is minder dan zijn voorganger. Tevens is de uitstoot van de DB11 aanzienlijk lager dan die van zijn voorganger.

Introductie Vanquish Zagato Volante

In navolging van de Vanquish Zagato heeft Aston Martin op het Concours d’Elegance in Pebble Beach de Vanquish Zagato Volante gepresenteerd. Na een overweldigende belangstelling voor de eerder gepresenteerde coupé versie gaat Aston Martin dit jaar dus nogmaals de samenwerking aan met het Italiaanse desginhuis.   

Deze extreem exclusieve Volante zal, net zoals de coupé, geproduceerd worden met een oplagelimiet van 99 stuks. De uiterlijke veranderingen, anders dan de cabriokap gehaald uit de Vanquish Volante, zijn nihil. De Vanquish Zagato Volante zal worden aangedreven door dezelfde, verbeterde versie, van de iconische V12 die in de coupé ligt. Verwacht wordt dat de acceleratie van 0 tot 100 km bereikt wordt binnen 3,8 seconden.

V12 Vantage S Spitfire 80 Edition

Ter gelegenheid van het 80 jarige bestaan van het fameuze gevechtsvliegtuig de Spitfire heeft de Aston Martin dealer in Cambridge in samenwerking met Q by Aston Martin en Duxford’s Aircraft Restoration Company een speciale uitvoering gebouwd van de V12 Vantage S. De auto die in een oplage van 8 stuks wordt geproduceerd gaat door het leven onder de naam Aston Martin V12 Vantage S Spitfire 80 Edition. De auto wordt gekenmerkt door gele lijnen die terug te vinden zijn op de vleugels van de Spitfire en is verder gespoten in een speciaal soort groen genaamd Duxford Green, wat verwijst naar de plek waar het eerste Spitfire squadron geplaatst was. Hier zal ook de overhandiging plaatsvinden aan de 8 gelukkige kopers die zichzelf daarmee ook verzekeren van een vlucht in het legendarische vliegtuig.  

Aston Martin op het Goodwood Festival of Speed 2016

Aston Martin pakte dit jaar spectaculair uit op het Goodwood Festival of Speed. Het meerdaagse race festijn, wat ieder jaar wordt gehouden in de achtertuin van Lord March, was dit jaar het podium om aan het publiek te laten zien dat Aston Martin allesbehalve stil heeft gezeten. Zowel de gloednieuwe DB11 als de supercar van Aston Martin, de Vulcan, beklommen de fameuze Hillclimb op het terrein waar ook Rolls-Royce haar fabrieken heeft. De DB11 is de opvolger van de DB9 en zal later dit jaar in de showroom te zien zijn. Naast deze spectaculaire auto’s verblijde Aston Martin het publiek met nog twee waanzinnige ritten; één van de Le Mans racewagen, de GTE en één van de daarop gebaseerde, straat legale GT8. De klap op de vuurpijl dit jaar was de GT12 Roadster. Q by Aston Martin, de unieke personalisatie service van Aston Martin, had namelijk op verzoek van een klant de toch al bijzondere GT12 omgebouwd tot roadster. Deze one-off creatie werd onder luid applaus ontvangen tijdens de onthulling op het Festival of Speed. Hieronder kunt u de waanzinnige races zien van deze prachtige auto’s tijdens de Hillclimb! 

De hypercar van Aston Martin: AM-RB 001

Aston Martin heeft in een samenwerking met de Formule 1 stal van Red Bull vorige week de Aston Martin Red Bull 001 gepresenteerd.  De AM-RB 001 is ontwikkeld om in basis een straat legale auto te zijn met sublieme prestaties voor op het circuit. De exacte specificaties rond deze hypercar zijn nog niet volledig bekend. Wel klinkt er in de wandelgangen dat er gestreefd gaat worden naar een totaal gewicht van onder de 1000 kilo, en een PK tot gewicht verhouding van 1PK per kilogram. Dat betekend dus dat deze auto ongeveer 1000 PK gaat leveren. Om dit alles te verwezenlijken heeft Aston Martin een totaal nieuwe, atmosferische V12 ontwikkeld. Aston Martin heeft laten weten 99 tot een maximum van 150 exemplaren te produceren, waarvan er 25 speciaal voor circuitgebruik zullen worden ontwikkeld. 

DB11 Configurator

Bent u benieuwd naar hoe de DB11 eruit ziet in de kleurschakering zoals u hem graag ziet. Aston Martin heeft nu een online configurator waarin u volledig de DB11 kan samenstellen zoals u dat wil. Van natuurlijk de lak van het exterieur, tot aan de details, zoals de stiksels van de stoelen van het interieur. U vindt de configurator alhier: http://db11.astonmartin.com/home/configureBent u benieuwd naar hoe de DB11 eruit ziet in de kleurschakering zoals u hem graag ziet. Aston Martin nu een online configurator waarin u volledig de DB11 kan samenstellen zoals u dat wil. Van natuurlijk de lak van het exterieur, tot aan de details, zoals de stiksels van de stoelen van het interieur. U vindt de configurator alhier: http://db11.astonmartin.com/home/configure