Toggle

Nieuws­over­zicht

Nieuwe foto's Aston Martin Valkyrie

Steeds meer details worden bekend over de waanzinnige samenwerking tussen Aston Martin en Red Bull Racing. De hypercar, met voorheen als codenaam de AM-RB 001, gaat nu door het leven als de Aston Martin Valkyrie. Waar reeds al de beoogde specificaties gepresenteerd waren is het nu de beurt aan de in- en exterieur foto’s. Mocht u de lijst abnormale specificaties gemist hebben volgt nu eerst kort een resume. De Valkyrie moet een beoogd gewicht hebben van 1030 kilogram wat aangedreven gaat worden door een hybride systeem in combinatie met een 1146 pk sterke 6,5 liter Cosworth-V12. Daarbij komt de verhouding tussen pk’s en gewicht neer op 1,11 pk tot 1 kilo. Om tot dit extreem lage totaalgewicht te komen zijn er bijzondere maatregelen getroffen. Zo is de ‘’Aston Martin Wings Badge” voorop de motorkap laser gesneden uit een stuk aluminium van 70 micron dik. In perspectief: 70 micron is hetzelfde als zeventigduizendste millimeter wat weer 30% dunner is dan een mensenhaar. Verder is de gehele monocoque opgetrokken uit koolstofvezel waarbij de passagier bijna letterlijk hierop plaats zal nemen. Dit is goed terug te zien op de foto’s van het interieur. De productie van de in totaal 150 Valkyrie’s zal hoogstwaarschijnlijk volgend jaar van start gaan. Tot die tijd moeten we het doen met onderstaande afbeeldingen, al laten die zich makkelijk tot de verbeelding spreken!      

AMR – TAKING ASTON MARTIN TO NEW EXTREMES

Nu de Autosalon van Genève in volle gang is komt ook Aston Martin met heuglijk nieuws op de proppen. Zij presenteert namelijk een geheel nieuw label binnen het Aston Martin merk genaamd AMR. Deze afkorting staat voor Aston Martin Racing wat in de praktijk resulteert in een sportiever uiterlijk, nog beter weggedrag, maar bovenal verbeterde prestaties voor alle productieauto’s.

Op de Autosalon toont Aston Martin alvast 2 auto’s die met het AMR sausje zijn overgoten. Dit zijn de Vantage AMR Pro en de Rapide AMR. De bedoeling is dat uiteindelijk van iedere productieauto van Aston Martin een AMR variant op de markt komt. Aston Martin komt met dit label om de rijke historie die zij heeft met de racerij ook terug te laten komen in de ‘normale’ auto’s.

De Vantage AMR Pro is hiervan dan ook meteen het meest bijzondere resultaat. De toevoeging Pro wil namelijk zeggen dat het hier gaat om Track-Only variant van de V8 Vantage die in een oplage van maar 7 stuks wordt geproduceerd. Onder de motorkap ligt de 507PK sterke V8 die we kennen uit de Vantage GT4 en daarmee is het de krachtigste V8 Vantage ooit. De auto wordt geleverd met centre-lock velgen, Michelin racebanden en een instelbare wielophangingen. Esthetisch gezien valt natuurlijk meteen de grote spoiler op, maar ook de diffuser en de grote grille zijn echte eyecatchers.

De Rapide AMR kent niet de toevoeging Pro en is daarmee dus wel straat-legaal. De atmosferische 6.0 liter V12 kennen we al uit de GT12 en ook uit de nieuwe Vanquish S. De 600PK die deze levert zorgt ervoor dat er een duizelingwekkende topsnelheid behaald kan worden van maar liefst 337 km/h. Op de Rapide AMR is ook de racestreep die van Aston Martin badge op de voorkant, helemaal doorloopt tot aan die op de achterkant, prominent zichtbaar. De uitgebreide spoilerkit, compleet met splitters en diffusers, zorgt ervoor dat de aerodynamica op en top is. In het interieur is er veel gebruik gemaakt van koolstofvezel wat zorgt voor een gewichtsreductie. De stoelen zijn hiervan het beste voorbeeld. Verder wordt alles mooi afgewerkt met alcantara. Van deze Rapide AMR worden 210 exemplaren geproduceerd. Wilt u op de hoogte gehouden worden omtrent één of beide van deze auto’s, neemt u dan contact op met Stefan van Oosterhout via +31 (0)40 - 290 11 10 of s.vanoosterhout@citomotors.nl.

VERKOCHT! De Aston Martin van Max Verstappen!!

Vanochtend konden wij u melden dat de Aston Martin V12 Vantage S van Max Verstappen in de verkoop stond. Met trots kunnen wij u melden dat deze reeds verkocht is. Onderstaand nogmaals het orginele nieuwsbericht van CITO MOTORS. 

U leest het goed, de Aston Martin V12 Vantage S van Max Verstappen staat nu te koop bij CITO MOTORS! Onze Nederlandse trots in de Formule 1 heeft er maar slechts 4128 kilometer in gereden. De Aston Martin is gespoten in de prachtige keur Meteorite Silver en heeft onder motorkap een 572 PK sterke V12.

En dat de Aston Martin van de Grand Prix winnaar van Spanje in de verkoop staat is niet onopgemerkt gebleven… RTL Nieuws bericht over “Te koop voor de liefhebber: de Aston Martin van Max Verstappen” en zo ook Omroep Brabant en De Telegraaf.

Bij de aankoop van deze Aston Martin koopt u niet alleen de auto; laat u verassen door de extra’s die bij deze deal horen! Bent u geïnteresseerd dan kunt u zich wenden tot Bart Coppens via +31 (0)40 290 11 10.