Toggle

AMR – TAKING ASTON MARTIN TO NEW EXTREMES

Nu de Autosalon van Genève in volle gang is komt ook Aston Martin met heuglijk nieuws op de proppen. Zij presenteert namelijk een geheel nieuw label binnen het Aston Martin merk genaamd AMR. Deze afkorting staat voor Aston Martin Racing wat in de praktijk resulteert in een sportiever uiterlijk, nog beter weggedrag, maar bovenal verbeterde prestaties voor alle productieauto’s.

Op de Autosalon toont Aston Martin alvast 2 auto’s die met het AMR sausje zijn overgoten. Dit zijn de Vantage AMR Pro en de Rapide AMR. De bedoeling is dat uiteindelijk van iedere productieauto van Aston Martin een AMR variant op de markt komt. Aston Martin komt met dit label om de rijke historie die zij heeft met de racerij ook terug te laten komen in de ‘normale’ auto’s.

De Vantage AMR Pro is hiervan dan ook meteen het meest bijzondere resultaat. De toevoeging Pro wil namelijk zeggen dat het hier gaat om Track-Only variant van de V8 Vantage die in een oplage van maar 7 stuks wordt geproduceerd. Onder de motorkap ligt de 507PK sterke V8 die we kennen uit de Vantage GT4 en daarmee is het de krachtigste V8 Vantage ooit. De auto wordt geleverd met centre-lock velgen, Michelin racebanden en een instelbare wielophangingen. Esthetisch gezien valt natuurlijk meteen de grote spoiler op, maar ook de diffuser en de grote grille zijn echte eyecatchers.

De Rapide AMR kent niet de toevoeging Pro en is daarmee dus wel straat-legaal. De atmosferische 6.0 liter V12 kennen we al uit de GT12 en ook uit de nieuwe Vanquish S. De 600PK die deze levert zorgt ervoor dat er een duizelingwekkende topsnelheid behaald kan worden van maar liefst 337 km/h. Op de Rapide AMR is ook de racestreep die van Aston Martin badge op de voorkant, helemaal doorloopt tot aan die op de achterkant, prominent zichtbaar. De uitgebreide spoilerkit, compleet met splitters en diffusers, zorgt ervoor dat de aerodynamica op en top is. In het interieur is er veel gebruik gemaakt van koolstofvezel wat zorgt voor een gewichtsreductie. De stoelen zijn hiervan het beste voorbeeld. Verder wordt alles mooi afgewerkt met alcantara. Van deze Rapide AMR worden 210 exemplaren geproduceerd. Wilt u op de hoogte gehouden worden omtrent één of beide van deze auto’s, neemt u dan contact op met Stefan van Oosterhout via +31 (0)40 - 290 11 10 of s.vanoosterhout@citomotors.nl.